SERVICII
Protetica si Estetica Dentara
Incrustațiile dentare sunt lucrări protetice asemănătoare cu obturațiile fizionomice care au o estetică foarte asemănătoare cu aceea a dinților naturali și au scopul de a reface un dinte cu cavități foarte mari sau deficiențe structurale.
Incrustațiile dentare redau dintelui funcționalitatea și estetica sa naturală, prin repararea uneia sau a două suprafețe.
Acest tip de tratament este recomandat de către medicii dentiști specializați în estetică dentară, fiind alternativa mai rezistentă și mai estetică a obturațiilor dentare, mai ales datorită culorii translucide, mult mai asemănătoare cu cea a dinților naturali. Materialul din care acestea sunt realizate nu conține metal, îmbracă perfect dintele deoarece sunt 100% personalizate.
INCRUSTAȚIILE DENTARE SUNT UTILIZATE ÎN
Incrustațiile dentare sunt recomandate atunci când dintele a pierdut o parte din structura sa naturală, dar totuși restaurarea acestuia nu necesită implantarea unei coroane.
În ce situații este necesar tratamentul cu incrustații dentare?
Acestea sunt necesare în cazuri precum:
Coroanele dentare și incrustațiile Onlay sunt principalele procedee prin care se realizează restaurarea unui dinte. Acestea sunt rezervate pentru grade de degradare avansate, situații în care incrustațiile Inlay și obturațiile nu vor funcționa, deoarece o mare parte din zona afectată trebuie înlăturată.
Diferența dintre cele două este aceea că, în timp ce incrustația acoperă unul sau mai mulți cuspizi ai dintelui, coroana dentară va acoperi întreaga structură a dintelui deasupra liniei gingivale dar și toată suprafața de mușcătură al acestuia.
Spre deosebire de coroana dentară, incrustația Onlay este o procedură mai puțin agresivă, deoarece presupune îndepărtarea unei porțiuni mai mici din structura dintelui natural. Costurile ambelor procedurii sunt similare, dar o coroană dentară este mai durabilă în timp fiind astfel mai avantajoasă din punct de vedere financiar.
Utilizarea incrustației Onlay pentru restaurarea dintelui, este preferabilă atunci când o parte din dinte mai poate fi salvată. De asemenea, aceasta este mai greu de realizat corect și depinde foarte mult de îndemnarea și experiența de care dispune medicul dentist care o realizează.