SERVICII
Protetica si Estetica Dentara
Fațele dentare sunt lucrări protetice, realizate în laborator din materiale asemănătoare smalțului dinților și care se aplică pe suprafața exterioară a dinților în vederea corectării culorii, formei, aspectulului estetic și a poziției acestora. În urma folosirii fațetelor dentare, asepectul dinților este complet schimbat.
Cu ajutorul lor, medicii specialiști în estetică dentară, corectează mai multe probleme de ordin estetic precum, marmorații, spații interdentare mici, denivelări la nivelului dinților și nuanța acestora. Acestea se folosesc și pentru a îmbunătăți masticația și pentru a întări un dinte afectat de carie dentară.
Fie că vorbim de modă sau de integrarea socială, fiecare dintre noi este interesat de aspectul zâmbetului său. Faţetele dentare reprezintă cea mai rapidă şi non-invazivă metodă de a rezolva probleme ca: dinţi coloraţi, ciobiţi, spaţii mari sau traumatisme (fisuri) dentare. Faţetele acoperă doar suprafața frontală a dintelui, ele fiind foarte subţiri (fără a se oberva diferenţe între ele şi ceilalţi dinţi), realizate integral din ceramica, din zirconiu sau cele care nu necesită deloc şlefuirea dinţilor, faţetele Lumineers.
Sunt recomandate doar pentru aplicarea lor pe dinţii sănătoşi! Prima dată se tratează afecţiunile dinţilor (dacă este cazul) şi apoi se pot aplica faţetele dentare.
Tratamentul de restaurare a zâmbetului cu fațete dentare este potrivit pentru pacienții care își doresc un zâmbet estetic și complet funcțional.
Cel mai mare beneficiu al fațetelor dentare este că acestea pot corecta mai multe probleme estetice ale zâmbetului simultan, procedura nu durează mult și este foarte confortabilă pentru pacient.
Fațetele dentare pot fi de mai multe feluri, iar pentru a lua decizia corectă pentru fiecare pacient, sunt esențiale 3 aspecte după care ne ghidăm
Ce tipuri de fațete dentare există?
Fațetele dentare pot fi confecționate din diferite materiale și utilizând diferite tehnici.
Acestea se folosesc rar la fel ca si fațetele dentare definitive. Sunt utilizate atunci când dorim să acoperim dinții doar în scop demonstrativ sau temporar. De reținut faptul că acest tip de fațete nu sunt la fel de rezistente ca cele din ceramică sau zirconiu, iar, în timp, se pigmentează.
Tehnologii:
Fațetele dentare se obțin în laborator și pentru realizarea acestora sunt cunoscute 3 tehnici:
Alte informatii utile
Totul despre fatetele dentare
Există mai multe situații în care tratamentul cu fațete dentare nu este indicat, cazuri în care pacientul suferă de alte afecțiuni dentare, care trebuie tratate înainte de a putea aplica fațetele dentare. Precum:
Această procedură nu este deloc dureroasa și nu afectează sănătatea dintelui. După procesul de pregătire al dinților, este posibil ca pacientul să perceapă o oarecare sensibilitate la cald sau rece, dar această neplăcere va dispărea într-un interval scurt de timp.
Ce riscuri implică fațetele dentare?
Este o procedură ce nu implică niciun fel de risc, singurul disconfort este sensibilitatea la rece sau cald din imediata perioadă de după aplicarea fațetelor.