IMPLANTUL DENTAR

SERVICII

Implantologie

IMPLANTOLOGIA ORALA

IMPLANTOLOGIA ORALA reprezintă o soluție eficientă, și des utilizată în stomatologie, care are că scop înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă.

Pierderea dinților este o problemă foarte importantă, care are efecte nu numai asupra sănătății orale ci și asupra întregului organism al pacientului.
Dacă nu este tratată la timp, lipsa dinților de pe arcade poate provoca probleme cu masticația, articulația, vorbirea și chiar probleme de ordin psihologic.

Implantul dentar este unica metodă prin care pot fi înlocuiți unul sau mai mulți dinți care lipsesc și prin care este redată estetica și funcționalitatea acestora în proporție de 99%, conform Academiei Americane de Implantologie Dentară.

Efectele emoționale și funcționale ale dinților lipsă

Pierderea unuia sau a mai multor dinți nu doar că afectează calitatea vieții și estetica zâmbetului, ci influențează bunăstarea fizică și mentală a pacientului.

Implantul dentar a fost conceput ca structură de bază pentru înlocuirea unui dinte sau a mai multor dinți care lipsesc. Implantul dentar odată ce primește coroana dentară definitivă, își recapătă funcția principală (masticatorie), aspectul și funcționează la fel ca dinții normali pe care pacientul cândva i-a pierdut.

CE ESTE UN IMPLANT DENTAR?


Implantul dentar este un dispozitiv sub forma unui șurub confecționat din Titan sau dintr-un aliaj din Titan și Zirconiu, care se inseră pe arcada dentară, în locul dintelui lipsă. Materiale din care este confecționat implantul dentar sunt biocompatibile cu organismul uman și oferă suport și rezistență viitoarei coroane dentare.

Implanturile dentare sunt soluția ideală de înlocuire a unui dinte lipsă sau pot susține o protetică fixă extinsă, în cazul în care pacientul are lipsa mai multi dinți.

Este recomandat de medicii dentiști din întreaga lume, deoarece odată realizat, acesta preia toate funcțiile și caracteristiciile redăcinii unui dinte, crescând astfel calitatea vieții pacientului.

.

BENEFICIILE IMPLANTULUI DENTAR


  • ✓ Implantul dentar împiedică accentuarea resorbției osoase. În momentul pierderii unui dinte începe procesul de atrofie (pierdere în volum) a osului, iar dacă nu se acționează în timp util, se poate ajunge la pierderea împlantării dinților vecini. În primii 3 ani de la extracție, volumul osos scade cu până la 50%, ceea ce duce la intervenții ulterioare mai complexe.
  • ✓ Implanturile dentare înlocuiesc rădăcinile dinților naturali. Odată ce au fost inserate, acestea se osteointegrează și determină oprirea pierderii volumului osos înconjurător, dar și menținerea sănătății țesuturilor moi (gingiile).
  • ✓ Îmbunătățește simțitor calitatea vieții pacientului, acesta putând reveni la o alimentație diversificată și sănătoasă.
  • ✓ Implanturile se osteointegează în una-trei luni de la intervenție, făcând corp comun cu osul și diminuând astfel riscul de mobilizare al acestora.
  • ✓ Acestea pot rezista toată viața, dacă se adoptă o îngrijire orală adecvată, fiind astfel cea mai bună investiție pentru înlocuirea unui dinte lipsă.
  • ✓ Rata de succes a acestei intervenții este de peste 99%, nivel care depinde de complexitatea cazului și de calitatea implantului.
  • ✓ Tratamentul se realizează în doi pași: implant și coroană finală. Implantul va susține viitoarea coroană dentară. Aceasta, înlocuind practic dintele pierdut, are un efect de facelifting, corectează asimetria zâmbetului și redă armonia fizionomiei.
  • ✓ Încrederea în sine este sporită și ajută la menținerea sănătății orale într-o stare optimă.
  • ✓ Fiecare implant este unic, iar coroana pe care o primește este personalizată după dimensiunea, forma și culoarea dinților naturali, tocmai pentru a reda zâmbetului estetica sa naturală.

TIPURI DE IMPLANTURI


Pentru a se adapta pe deplin osului, implanturile pot fi de forme și lungimi diferite, oferind astfel o soluție personalizată fiecarui pacient. Datorită evoluției tehnologiei există diferite tipuri de tehnici chirurgicale și dispozitive ajutătoare cu care putem veni în sprijinul pacienților, indiferent de complexitatea cazului.

1. Implanturile care inlocuiesc unul sau mai mulți dinți
Pentru această intervenție numărul implanturilor va fi egal cu numărul dinților lipsă. Acestea vor fi implanturi în osul maxilarului/mandibulei și vor reprezenta rădăcina artificială (suportul osos) pentru noua coroană dentară fixă.

2. Fast and Fixed
Această soluție este folosită în cazul pacienților în vârstă, care se confruntă cu edenație totală (lipsa tuturor dinților). Pentru acest tip de intervenție se inseră 6 implanturi dentare în arcada de sus și 4 în cea de jos. Procedura de inserare a implanturilor se poate desfășura într-o singură ședință.

3. Implanturi dentare pentru proteze
Această metodă vine în sprijinul pacienților cu proteză dentară mobilă și are ca scop fixarea protezelor cu ajutorul unor sisteme speciale. Acestea se atașează pe bonturile implanturilor, făcând lucrarea protetică să arate și să se simtă cât mai aproape de dinții naturali.